Εκσυγχρονισμός των γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Φαρσάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην ανόρυξη και αντικατάσταση εννέα γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή ο διαγωνισμός του έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφέρει τα εξής: «Το νερό είναι η ζωογόνος δύναμη του πλανήτη . Επενδύουμε 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε ένα έργο ζωής, με θετικό αντίκτυπο και στο περιβάλλον. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη και εκσυγχρονίζουμε τα αντλητικά συγκροτήματα του ΤΟΕΒ Ενιπέα των Φαρσάλων. Με έργα όπως αυτό στηρίζουμε την παραγωγή, τις θέσεις εργασίας, τη ζωή στην ύπαιθρο και κατ’ επέκταση το αγροτικό εισόδημα».

Το έργο «Εκσυγχρονισμός γεωτρήσεων ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων», προϋπολογισμού 1.390.000,00 € αφορά την ανόρυξη και αντικατάσταση εννέα γεωτρήσεων,  του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, με αντικείμενο την τοποθέτηση συσκευών δικτύου και αντλητικών συγκροτημάτων σε κάθε γεώτρηση. Με το έργο επιτυγχάνεται η βέλτιστη ενεργειακά εκμετάλλευση των γεωτρήσεων με παράλληλη εξοικονόμηση ύδατος και προστασία των υπόγειου συστήματος υδάτων της περιοχής.