Καιρός: βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Για το Σάββατο, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τμήματά του έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 35 με 37 και στα νησιά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό, νωρίς το πρωί, έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, νωρίς το πρωί στο Θερμαϊκό, έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τις πρωινές ώρες, τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς στη Θεσσαλία με μικρής διάρκειας καταιγίδες. Νωρίς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, έως 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά το μεσημέρι-απόγευμα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τοπικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.