Στην κατηγορία 4 Πολύ Υψηλού Κινδύνου πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα

Στην  κατηγορία 4 ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ   βρίσκονται  αύριο Πέμπτη 5-8-2021 οι  Περιφερειακές Ενότητες  Λάρισας, Μαγνησίας και τα Τρίκαλα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής  Προστασίας.  Καρδίτσα και  Σποράδες  παραμένουν σε  κατηγορία κινδύνου 3 ΥΨΗΛΗ. Στο πλαίσιο αυτό, σε ισχύ παραμένει  η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, παραμονής εκδρομέων και κάθε μορφής εργασίας σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και «ευπαθείς» περιοχές. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με επιστολή της προς όλους τους Συλλόγους και Συνεταιρισμούς Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Μελισσοκόμων καθώς και προς τους Δήμους εφιστά την προσοχή στην τήρηση όλων των μέτρων που  προβλέπονται και ισχύουν λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου  πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (01/05-31/10/2021) βάσει της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2021 και ιδιαίτερα στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο ισχύει ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ για :

Α) Το κάπνισμα των κυψελών

Β) Τη χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και οποιασδήποτε δράσης ή ενέργειας  μπορεί να προκαλέσει έναρξη πυρκαγιάς από αμέλεια.

Λόγω  του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Με ανάλογες ενέργειες καλούνται, σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα, να δράσουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμοι.