Περισσότερα από 7.500 παιδιά δωρεάν σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ με τα προγράμματα voucher της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Περισσότερα από 7.500 παιδιά από οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας καθώς και παιδιά με ειδικές ανάγκες σε όλη τη Θεσσαλία αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 8,5 εκατομμύρια ευρώ τα νέα προγράμματα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2021-2022» και «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2021-2022, ΑμΕΑ».

Παράλληλα, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και το πρόγραμμα «Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή  και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το έτος 2021-2022», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 42 ατόμων (βοηθητικό προσωπικό) καθώς και 23 νοσηλευτών για την παροχή υπηρεσιών εκπαιδευτικής στήριξης σε μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

« Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, στηρίζουμε και τη νέα σχολική χρονιά οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ώστε να  μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους δωρεάν σε  βρεφονηπιακούς  και παιδικούς σταθμούς και  σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ενσυναίσθηση, στηρίζουμε   τα Θεσσαλικά νοικοκυριά, στηρίζουμε οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία, στηρίζουμε τα παιδιά με αναπηρίες  και  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελούμενων (οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας) σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας. Δικαιούχος των δράσεων είναι η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) η οποία και θα τις υλοποιήσει.