Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: εκκενώθηκαν κι άλλες περιοχές τα ξημερώματα

Μια εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης και των γύρω περιοχών, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης κοντά στα βασιλικά κτήματα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγεςπροκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς και να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα για εκκένωση της οδού Ανοίξεως Κρυονερίου λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή μέσω του ειδικού τηλεφωνικού αριθμού 112.

Το μήνυμα ανέφερε, «Αν βρίσκεστε στην Οδό #Ανοίξεως πλησίον της δασικής έκτασης #Κρυονερίου εκκενώστε τώρα προς την Ε.Ο. #Αθηνών -Λαμίας μέσω Λεωφόρου Κρυονερίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη με τις φλόγες μπήκαν και τα εναέρια μέσα τα οποία κάνουν ρίψεις νερού, ενώ στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 500 πυροσβέστες με 150 οχήματα και 17 πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού.

Φωτιά - Βαρυμπόμπη

Η εικόνα στην περιοχή του Κρυονερίουείναι καλύτερη και η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στη Βαρυμπόμπη οι πρώτες εικόνες με το φως της ημέρας είναι δραματικές. Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν γίνει στάχτη και η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ίδια είναι η εικόνα και στις Αδάμες όπου επίσης υπάρχουν καμένα σπίτια και επιχειρήσεις.

Πηγή: ant1news.gr