10 μέρες χωρίς λογιστές – Από 7 έως 17 Αυγούστου

Τα λογιστικά γραφεία του νομού Λάρισας, θα παραμείνουν κλειστά από 7 έως και 17 Αυγούστου, σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΦΕΕΛ), η διοίκηση της οποίας εξηγεί τους λόγους που έλαβε αυτήν την απόφαση:

* Το σύστημα για τις φορολογικές άνοιξε στις 27.05.21, χωρίς να έχουν αναρτηθεί τα απαραίτητα στοιχεία και όπως ανακοίνωσε ΑΑΔΕ η ανάρτησή τους ολοκληρώθηκε στις 07.07.21 .
* Ακόμη και πριν δύο μέρες υπήρχε πρόβλημα με λάθος αναρτήσεις παρακρατούμενων φόρων.
* Ζητήσαμε και ζητάμε πάντα ό,τι ακριβώς ορίζει η υφιστάμενη Νομοθεσία, δηλαδή ένα χρονικό περιθώριο 4 μηνών από την ημερομηνία έναρξης πλήρους λειτουργίας του συστήματος, και αν σκεφτούμε ότι η ουσιαστική έναρξη υποβολής δηλώσεων είναι η 07/07/2021 εύκολα συμπεραίνουμε τη λήξη.
* Είναι πρακτικά ανθρωπίνως αδύνατον, όχι μόνο για λόγους ανθρώπινης αντοχής αλλά και βάσει μαθηματικού υπολογισμού, να υποβληθεί ο υπολειπόμενος όγκος των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 27η Αυγούστου αν αναλογιστούμε και τις αργίες.
* Είναι αδύνατον να τηρηθεί με τέτοιες συνθήκες υποχρεώσεων και πίεσης από μεριάς των λογιστικών γραφείων η Εργασιακή Νομοθεσία και ιδιαίτερα ό,τι αφορά την καλοκαιρινή άδεια του προσωπικού.
* Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί – Οικονομολόγοι, όχι μόνο του νομού αλλά όλης της χώρας, βρισκόμαστε για 2ο συνεχόμενο χρόνο στα γραφεία μας, υλοποιώντας όλων των ειδών τις πλατφόρμες και ότι αποφασίζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
* Απαιτείται άμεσα ξεκούραση. Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Έχουμε υποχρέωση και ανάγκη να βάλουμε τον εαυτό μας και το προσωπικό μας πάνω από όλα. Είμαστε ενάμιση χρόνο στα κόκκινα και μπορεί να είμαστε άλλο τόσο.
* Γιατί προέχει η υγεία στη ζωή μας, η ψυχική και η οικογενειακή μας ισορροπία.
* Παράλληλες κινητοποιήσεις από ό,τι πληροφορούμαστε έχουμε σε όλους τους συλλόγους της χώρας
* Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό από τους ιθύνοντες του υπουργείου ότι ο μήνας Αύγουστος είναι μήνας ξεκούρασης και δεν πρέπει να υπάρχουν δηλωτικές υποχρεώσεις
* Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτήν ομόφωνα αφουγκραζομενοι την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του νομού.