Εμβολιασμοί με Pfizer στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

Τέλος μπαίνει στην ταλαιπωρία αρκετών Φαρσαλινών, 5 σχεδόν μήνες μετά αφότου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, Το θέμα αφορά όσους ταξίδευαν στον Αλμυρό, Παλαμά, στην Λάρισα, Λιτόχωρο ή ακόμα και πιο μακριά, για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Pfizer, είτε για να αποφύγουν όποιους φόβους είχαν δημιουργηθεί, περί ανεπιθύμητων παρενεργειών, είτε για να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους πιο γρήγορα, σε σχέση με το μοναδικό σκεύασμα – της Astrazeneca – που ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμο στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Εδώ και λίγες μέρες, και ενώ στο Κέντρο Υγείας πραγματοποιούνταν οι δεύτερες δόσεις με το σκεύασμα της Astrazeneca, εξαφανίστηκε από την λίστα των διαθέσιμων εμβολιαστικών το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Από χθες επανεμφανίστηκε ξανά, με την διαφορά όμως ότι όσοι κλείσουν νέο ραντεβού θα εμβολιάζονται με άλλο σκεύασμα, αυτό της Pfizer και με διαφορά σχεδόν 21-22 μέρες από την πρώτη στην δεύτερη δόση, ενώ με το σκεύασμα της Astrazeneca η διαφορά πρώτης με δεύτερης δόσης ήταν περίπου 11 εβδομάδες.

Βλέποντας από τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο ότι ένα από τα αιτήματά τους υλοποιήθηκε από την 5η ΥΠΕ, γνωστοποιήθηκε χθες ότι υπήρξε συνάντηση πριν από ένα μήνα μεταξύ των παρακάτω φορέων: Του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, Αγροτικών Συλλόγων Φαρσάλων, Σωματείου Οικοδόμων Φαρσάλων, Συλλόγου Τριτέκνων Επαρχίας Φαρσάλων, Συλλόγου Πολυτέκνων Φαρσάλων, Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φαρσάλων, Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φαρσάλων και εκπροσώπου εργαζομένων του Κ.Υ Φαρσάλων, με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τον κ. Σερέτη Φώτη, όπου και του είχαν καταθέσει αιτήματα που χρήζουν άμεσης λύσης που αφορούν το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων όπως:

-Την άμεση και πλήρη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου,

-Την άμεση και πλήρη λειτουργία του ακτινολογικού,

-Την πλήρη επαναλειτουργία του οδοντιατρικού ιατρείου.

-Τη άμεση λειτουργία εμβολιαστικής γραμμής με το εμβόλιο Pfizer.

– Άμεση πρόσληψη επισκεπτριών για την ενίσχυση της εμβολιαστικής γραμμής Pfizer.

– Την άμεση λειτουργία του θεσμού των επισκεπτών ιατρών ειδικοτήτων για την πραγματοποίηση εβδομαδιαίων ιατρείων στο κέντρο υγείας.

– Πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων για να υπάρξει επαρκής στελέχωση και λειτουργική αναβάθμιση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη, ο οποίος έκανε δεκτά τα παραπάνω αιτήματα και υποσχέθηκε ότι από την πλευρά της ΥΠΕ θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γίνει η σταδιακή υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Από την συνάντηση φορέων των Φαρσάλων με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ.Φώτη Σερέτη πριν από ένα μήνα

Ο Εμπορικός Σύλλογος εκπροσωπώντας τους παραπάνω φορείς δήλωσε ότι: “Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι προχωρά ο σχεδιασμός για την πλήρη λειτουργία του Μικροβιολογικού εργαστηρίου, επίσης ήδη στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων συμπεριλαμβάνεται στα Εμβολιαστικά Κέντρα για το Εμβόλιο Pfizer και από την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 αρχίζει η έναρξη των εμβολιασμών. Οι πολίτες πλέον θα μπορούν να εμβολιαστούν την πόλη τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο χωρίς να ταλαιπωρούνται σε άλλες κοντινές πόλεις για τον εμβολιασμό τους αρκεί να δηλώσουν μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr, είτε μέσω του φαρμακοποιού τους. Αναμένουμε στην επίλυση και των υπολοίπων αιτημάτων που είχαμε συζητήσει με τον κ. Σερέτη που αφορούν το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων για τα οποία μας υποσχέθηκε πως θα διεκπεραιωθούν άμεσα. Είμαστε υπερήφανοι όταν οι προσπάθειες των φορέων της πόλης βρίσκουν ανταπόκριση από την πολιτεία και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε όλοι μαζί μέχρι να υλοποιηθούν τα ζητήματα που αφορούν την υγεία όλων των πολιτών της επαρχίας Φαρσάλων”.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.