Δυο Φαρσαλινοί ομιλητές της 30ης επετειακής εκδήλωσης της Ι. Μητρόπολης Φθιώτιδας για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821

Δύο συμπολίτες μας, ο Αλέξανδρος Χατζηπλής – καθηγητής φιλολογίας και ο Αποστόλης Σαμιώτης – φοιτητής φιλολογίας, ήταν οι ομιλητές της 30ης επετειακής εκδήλωσης της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821.

Η ομιλία με θέμα “Ολοκαυτώματα θυσίας στο βωμό της Ελευθερίας” γέμισε χαρά και αισιοδοξία τον κόσμο που είδε δύο νέα παιδιά να παρουσιάζουν με τεκμηριωμένα στοιχεία, γεγονότα της Επανάστασης.

Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που διεξήγαγαν ομιλία, μετά την πρώτη με θέμα “Η έκρηξη της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες”, τον Απρίλιο, που στέφθηκε επίσης με επιτυχία. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Δομοκού, κος Μπάμπης Λιόλιος καθώς και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο οποίος έδωσε τα εύσημα στους Φαρσαλινούς ομιλητές τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας της εκδήλωσης στο τραπέζι που ακολούθησε.

Η ομιλία των δύο συμπολιτών μας προβλήθηκε από το Star Κεντρικής Ελλάδος την Κυριακή 1 Αυγούστου ενώ είναι διαθέσιμη σε όποιον ενδιαφερόμενο για να την παρακολουθήσει στο κανάλι της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στο YouTube.