Κέλλας σε Κεφαλογιάννη: «Να επιτραπεί η διέλευση φορτηγών στον δρόμο Νέο Μοναστήρι-Μεταλλεία Δομοκού»

Συνάντηση είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα την άρση της απαγόρευσης διέλευσης φορτηγών στον δρόμο Νέο Μοναστήρι-Μεταλλεία Δομοκού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε στον Υφυπουργό ότι, με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών στο οδικό δίκτυο από το Νέο Μοναστήρι έως τα Μεταλλεία Δομοκού. Εξαιτίας αυτού, οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την παράκαμψη μέσω Σοφάδων και Ε-65, απόστασης 45 χλμ., για να βγουν προς τη Λαμία και την ΠΑΘΕ. Κατά συνέπεια,δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους αυτοκινητιστές και ειδικότερα σε αυτούς των Φαρσάλων. Τα δρομολόγια προς Λαμία και Αθήνα καθίστανται χρονοβόρα και επίπονα και, σε πολλές περιπτώσεις, απαγορευτικά για την αυθημερόν επιστροφή των οδηγών στα Φάρσαλα. Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο ημερήσιος χρόνος οδήγησης, δεν μπορεί ναυπερβαίνει τις 9 ώρες. Έτσι, η αυθημερόν μετάβαση στην Αθήνα και η επιστροφή στα Φάρσαλα καθίσταται δύσκολη.

Συγχρόνως, ο κ. Κέλλας εστίασε στην υγεία των οδηγών και στην οικονομική διάσταση του ζητήματος που αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Κεφαλογιάννης συμφώνησε με τον κ. Κέλλα και έκανε δεκτό το αίτημα των Φαρσαλινών οδηγών, ώστε να επιτρέπεται η διέλευση στο τμήμα Νέο Μοναστήρι – Μεταλλεία Δομοκού. Εντός των επόμενων ημερών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εκδώσει αντίστοιχη νομική πράξη για τη ρύθμιση του ζητήματος.

Χρήστος Κέλλας

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη για την ανταπόκρισή του και, αποχωρώντας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον φίλο Υπουργό το δίκαιο αίτημα των οδηγών φορτηγών των Φαρσάλων για τη δυνατότητα διέλευσής τους από το Νέο Μοναστήρι έως τα Μεταλλεία Δομοκού, αντί της επίπονης, χρονοβόρας και δαπανηρής παράκαμψης μέσω Σοφάδων και Ε-65.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολογεί άμεσα την επίλυση του προβλήματος.

Είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών και των αυτοκινητιστών σε μια δύσκολη εποχή».

Στη συνάντηση παρέστη και ο Φαρσαλινός αυτοκινητιστής Βασίλης Ατόσογλου.