Σπήλιος Λιβανός: Στις επόμενες μέρες πιστώνονται στους δικαιούχους αγρότες οι αποζημιώσεις για τον παγετό

Σήμερα, σε συνέχεια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πλαισίου που είχε θέσει το ΥΠΑΑΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, σε εφαρμογή του νόμου 4820/2021, που ψηφίστηκε από τη Βουλή με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποφάσισε την άμεση πληρωμή προκαταβολών στους δικαιούχους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό Άνοιξη 2021», στην Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι προκαταβολές θα ευρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός των επόμενων ημερών, ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει.

Στόχος μας είναι η ταχύτατη καταβολή των προκαταβολών στους δικαιούχους στο σύνολο των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από το παγετό καθώς και η πλήρης εξόφληση των αποζημιώσεων, σύμφωνα με τα χρονικά  όρια που προδιαγράφει λεπτομερώς ο νόμος 4820/2021.

Για ακόμα μια φορά βεβαιώνω τις ελληνίδες και τους έλληνες παραγωγούς ότι δεν θα επιτρέψω κανείς να αδικηθεί ούτε να αδικήσει. Ακόμα και εάν μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους, διαπιστωθεί κάποιο λάθος, αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα με δικαιοσύνη και ισονομία.

Για ακόμα μια φορά ευχαριστώ την Διοίκηση του ΕΛΓΑ και τους υπαλλήλους, για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων και προκλήσεων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης μας με την Ελληνίδα και τον Έλληνα αγρότη, με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αξιόπιστη συνεργασία.