Προχωρούν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην πόλη των Φαρσάλων

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης μέρους της πόλης των Φαρσάλων βρίσκεται σε εξέλιξη και επιθεώρησε ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου μαζί με τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Τάσο Λιαπή.

Πρόκειται για το έργο «Διευθέτηση ομβρίων στην είσοδο οδού Αθηνάς και στην έξοδο στη συμβολή Νικηταρά και ΒΑ πολεοδομικής ενότητας» συνολικού προϋπολογισμού 222.580,64 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Το έργο ουσιαστικά έρχεται να δώσει λύσει σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε τμήμα της πόλης κοντά στην οδό Βόλου στην περιοχή «Μπασαγιαννέικα» εκεί όπου κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων παρατηρούνταν πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της έλλειψης ενός ικανού αποστραγγιστικού δικτύου.

Πλέον, με τη διάνοιξη των τάφρων και τη διεύρυνση της διατομής στις γέφυρες, διασφαλίζεται η ομαλότερη ροή των υδάτων σε μία ενδεχόμενη έντονη βροχόπτωση.

Αναλυτικότερα, η εργολαβία που χρηματοδοτείται με έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Υποδομών, προβλέπει τις παρακάτω διευθετήσεις ομβρίων:

  1. Θα γίνει συλλεκτήρια τάφρος από σκυρόδεμα στην οδό Αθηνάς μετά τη βρύση Βαρουσίου έως την έξοδο της οδού πάνω από την παραδοσιακή δεξαμενή. Θα γίνει επισκευή και νέο τεχνικό πλάγιας τομής μπροστά από το υπάρχον ποιμνιοστάσιο. Ταυτόχρονα, θα καθαριστεί και θα διαμορφωθεί η βόρεια πλευρά  της οδού και η είσοδος της διατομής  του ρέματος Αγροκηπίου.
  2. Θα γίνει προσαρμογή πλάγια του αγωγού Φ120 της οδού Νικηταρά  με τον χάνδακα 2Χ των Εργατικών κατοικιών.
  3. Θα διευρυνθούν τα έργα εισόδου χάνδαξ στις εργατικές κατοικίες και θα προσαρμοστεί ο πυθμένας του 2Χ  στην έξοδο του περιφερειακού.
  4. Θα διευρυνθούν οι διατομές διαβάσεων του 2Χ στο 1ο Γυμνάσιο καθώς και στην οδό Ν. Ιωνίας.
  5. Στην έξοδο με την αποστραγγιστική θα γίνει κατασκευή τσιμεντένιας όδευσης του ρέματος προς την περιφερειακή τάφρο.
  6. Θα γίνει διεύρυνση της τομής στην είσοδο του Απιδανού στην οδό Απιδανού.
  7. Θα γίνει διαμόρφωση του δυτικού πρανούς της αποστραγγιστικής τάφρου με σκυρόδεμα, για την προστασία των ιδιοκτησιών, νότια της τάφρου από την οδό Κολοκοτρώνη έως του γυμναστηρίου Κουκουφλή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Είχα την ευκαιρία μαζί με τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου μας κ. Λιαπή, να διαπιστώσω την πρόοδο των εργασιών ενός πολύ σημαντικού έργου για την πόλη. Ένα έργο ουσίας. Πρόκειται για υποδομές διευθέτησης ομβρίων, οι οποίες έρχονται να θωρακίσουν σε μεγάλο βαθμό τα Φάρσαλα από μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα στην περιοχή των «Μπασαγιαννέικων» η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, ερχόμαστε με μία εκτεταμένη παρέμβαση να δώσουμε λύση. Για την παρούσα δημοτική αρχή οι υποδομές που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία είναι ύψιστης προτεραιότητας».