Τίμησαν την Πολιούχο Φαρσάλων Αγία Παρασκευή

Με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων, τίμησαν μεγαλοπρεπώς την εορτή της πολιούχου της πόλης, Αγίας Παρασκευής.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε Mέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμόθεου.

Φέτος δεν πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας, όπως συνηθίζεται τα προηγούμενα χρόνια εκτός ναού, λόγω των μέτρων προστασίας και διάδοσης κατά του Κορονοϊού. Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία λειτουργία. Αξίζει να αναφερθεί ότι, το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων παρευρέθει προσκεκλημένος του συλλόγου Ιεροψαλτών Φαρσάλων “Ρωμανός ο Μελωδός” και έψαλε ο πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης κ. Χριστοδούλου Δημήτριος.

Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν, η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κων/νος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Χρήστος Μπασαγιάννης, Σταύρος Κουλουλιός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Ευάγγελος Κατσιαούνης και οι τοπ. σύμβουλοι Φαρσάλων κ.κ. Κων/νος Βαρακλιώτης, Φωτεινή Πιτσάβα, Θανάσης Γεροβασίλης, η υποδιοικητής του ΑΤ Φαρσάλων κ. Ελένη Δαμιανού, ιερείς από τις ενορίες της επαρχίας και πλήθος κόσμου και πιστών.

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε προχθές, ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας της Αγίας Παρασκευής στην Ερέτρια Φαρσάλων, από τον π. Κώστα, εφημέριο του ναού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ανέστης Χατζηευφραιμίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων κ. Χριστόδουλος Παπαγεωργίου και πλήθος κόσμου, όπου θέλησαν να εορτάσουν την Ιερά Μνήμη Της Αγίας. Μοιράστηκαν στο κόσμο άρτος, γλυκά και αναψυκτικά. Ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αγία Παρασκευή Κρήνης Φαρσάλων.