Λιακούλη: «Στη σκιά του «Ιανού», τα πολύπαθα Φάρσαλα, τίμησαν την πολιούχο τους Αγία Παρασκευή»

Την πολιούχο τους Αγία Παρασκευή τίμησαν τα Φάρσαλα, με την τέλεση πανηγυρικής θείας λειτουργίας, στην οποία παραβρέθηκε και συμμετείχε η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία δήλωσε τα εξής:

«Τα πολύπαθα Φάρσαλα, γιορτάζουν σήμερα την πολιούχο τους Αγία Παρασκευή, στην σκιά του Ιανού, που άφησε σοβαρές πηγές στην περιοχή, οι οποίες όχι μόνο δεν επουλώθηκαν, αλλά χειροτέρεψαν εξαιτίας νέων ακραίων καιρικών φαινομένων που ακολούθησαν και ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Δυστυχώς, ενώ ζητήσαμε από την Πολιτεία ένα οργανωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής των Φαρσάλων, που διαθέτει δυνατούς παραγωγούς και δυναμικές καλλιέργειες, άριστους επαγγελματίες και τεχνίτες, εντούτοις, ακόμη δεν υπάρχει η αποκατάσταση των ζημιών από τον Ιανό, ούτε και η εξατομίκευση των προβλημάτων του κάθε νοικοκυριού και της κάθε επιχείρησης. Η περιοχή όμως, δικαιούται να βγει από την απομόνωση και να ενισχυθεί με κίνητρα τόσο για τους νέους αγρότες και επαγγελματίες,  όσο και για τη  δημιουργία ικανών υποδομών, που θα διασφαλίζουν την  πρόοδο και την ανάπτυξη.

Φέτος, ο  εορτασμός της οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, μέσα σε συνθήκες φυσικών καταστροφών και πανδημίας, έρχεται  να θυμίσει σε όλους μας ότι η Πίστη μας και η παράδοσή μας,  κεφαλαιώδη κομμάτια του πολιτισμού και της ιστορίας μας, είναι τα ισχυρά μας όπλα, για να αντιμετωπίζουμε όλες τις σύγχρονες απειλές, με υπομονή, αγώνα και ελπίδα. Μόνο έτσι,  μπορεί ο κόσμος μας να προχωρήσει…».