Καιρός: Λιακάδα, ζέστη και βοριάδες τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5-6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί , εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε γενικές γραμμές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 και στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 και τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37, όμως στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.