Φάρσαλα: Σαπίζουν καρύδια πάνω στις βαμβακιές

Και ενώ θέλουν μία εβδομάδα ακόμη για να το ολοκληρωθούν οι δηλώσεις ζημιάς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ από το χαλάζι της προηγούμενης εβδομάδας που έπληξε καλλιέργειες στην επαρχία Φαρσάλων, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές των αγροτών, ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι ακόμη μεγαλύτερες και φαίνονται μέρα με την μέρα.

Συγκεκριμένα, εκτός από το χωράφια που η καταστροφή φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού από το δρόμο από την πρώτη κιόλας μέρα, υπήρχαν και καλλιέργειες με μικρότερη φαινομενικά ζημιά, που όμως εξελίσσεται σε μεγαλύτερη με την πάροδο του χρόνου. Παραγωγοί βλέπουν καθημερινά στις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται με καρύδια βαμβακιού να σαπίζουν (φωτ.) πάνω στα φυτά από τα χτυπήματα του χαλαζιού. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην ανοίξουν ποτέ, και να έχουν μεγάλη απώλεια παραγωγής κατά την συγκομιδή.


Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ, με το πέρας των δηλώσεων και την έναρξη της εκτιμητικής διαδικασίας, αναμένεται να καταγράψουν το μέγεθος της ζημιάς, περνώντας από τις καλλιέργειες και κάνοντας εξατομικευμένες εκτιμήσεις των εκτεταμένων ζημιών που σημειώθηκαν στις καλλιέργειες.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.