Κόκκαλης: Ανάγκη να επισπευσθεί άμεσα η αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ

Νέα έκκληση στην κυβέρνηση να επισπεύσει τη διαδικασία αλλαγής κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ ώστε να αυτός να ανταποκρίνεται στην κλιματική αλλαγή και να αποζημιώνει με δικαιοσύνη, απηύθυνε από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για προκαταβολή στους παγετόπληκτους «επουλώνει πληγές», όμως αυτό που προέχει είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κανονισμού ασφάλισης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο βασικός στόχος είναι το καθολικό αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Αποδείξαμε πως ό,τι καλό συνεχίζεται, εμείς είμαστε εδώ και το στηρίζουμε.

Συνεχίστε την επιχειρούμενη αλλαγή του κανονισμού από τις 16 Δεκεμβρίου του 2018, την δίκαιη αλλαγή του κανονισμού για αγρότες και κτηνοτρόφους και εμείς θα είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε. Πέρασαν δύο χρόνια. Ο προκάτοχός σας εγκατέλειψε εντελώς την ιδέα της αλλαγής του κανονισμού. Πέρασαν δυο χρόνια χαμένα και αυτήν τη στιγμή οι αγρότες σχεδόν κάθε εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα πλήττονται είτε από πλημμύρες είτε από χαλάζι. Σίγουρα αυτή η τροπολογία επουλώσει κάποιες πληγές και δεν είναι μόνο ο παγετός. Είναι και το χαλάζι.

Το ζητούμενο είναι, όμως, να χαράσσεται στρατηγική με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό το σχέδιο έχει μόνο μια λέξη. Κινηθείτε γρήγορα για την αλλαγή του κανονισμού, διαφορετικά θα έρχεστε πάλι σύντομα να φέρνετε τέτοιες τροπολογίες που να προσπαθείτε να επουλώσετε τις πληγές εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών.»