Ο καιρός της Τετάρτης

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και προβλέπεται να κυμανθεί στα ηπειρωτικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές στους 31 με 33 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5-6 μποφόρ και αργά το βράδυ πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονίαγενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι μεταβλητοί, 3-5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία 4 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3-5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στη κεντρική Στερεά και στη Πελοπόννησο. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που θα γίνουν σταδιακά βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη
Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.