Καταπλακώθηκαν οικόσιτα ζώα σε αποθήκη στην Ζωοδόχο Πηγή από το μπουρίνι της Κυριακής

Έως και 100 μέτρα μακριά, έφτασαν οι τσίγκοι σκεπής αποθήκης οικόσιτων ζώων στην Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων, αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων και της έντασης που είχε η κακοκαιρία της περασμένης Κυριακής. Από την ορμή του καιρού, οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης αποθήκης – η οποία είχε κοτόπουλα και κουνέλια για οικογενειακή κατανάλωση – κατάφεραν να περισώσουν ορισμένα από αυτά, ενώ άλλα καταπλακώθηκαν από ξύλα, τσίγκους και τσιμεντόλιθους.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ζημιάς

Ξεκίνησαν χθες οι δηλώσεις των αγροτών – μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση της Κυριακής – για την αναγγελία ζημιών στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στο Δήμο Φαρσάλων, με διάρκεια προθεσμίας αιτήσεων έως και 15μέρες από την ημέρα της ζημιάς.

Οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται από τον Πρόεδρο της κοινότητας σε ποιον ανταποκριτή του Δήμου Φαρσάλων ανήκουν και  θα πρέπει να απευθύνονται για τις δηλώσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι για την δήλωση ο παραγωγός θα πληρώσει 1 ευρώ/στρέμμα στον ΕΛΓΑ.

Αντιθέτως για την αποκατάσταση ζημιών στο πάγιο κεφάλαιο – η Κοινοτική και Εθνική νομοθεσία προβλέπει αποζημιώσεις μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), τα γνωστά ΠΣΕΑ. Οι αγρότες που έχουν πληγεί σε αποθήκες κλπ. μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις με την ίδια χρονική προθεσμία στους ανταποκριτές.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία