Άστατος ο καιρός και την Δευτέρα

Για την Δευτέρα, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται άστατος καιρός στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια εκτός της Θράκης και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα τμήματα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά με μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά και τα νότια και από νότιες διευθύνσεις στις υπόλοιπες περιοχές, εντάσεως 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τμήματα τους 33 με 35 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιάδες, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική και κατά τόπους στη κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, αλλά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Στα νότια θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη
Για την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ και δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα ανατολικά, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 33 με 35 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.