Βαγενά: «Γιατί δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης στα ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα;»

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σήμερα 14/07/21, για τη λήψη απόφασης επί του πορίσματος της Προανακριτικής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και τη δήθεν παράβαση καθήκοντος από τον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, τον λόγο έλαβε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνεδρίαση έγινε με τα κυβερνητικά έδρανα άδεια, καθώς κανείς από την Κυβέρνηση δεν τόλμησε να εμφανιστεί για να υπερασπιστεί το πόρισμα-έκτρωμα της επιτροπής, ενώ και όσοι βουλευτές της ΝΔ μίλησαν βρισκόντουσαν σε πλήρη και αξιολύπητη αμηχανία. Παρόλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας ξεσκέπασε όλη την υποκρισία και τη δειλία των κυβερνώντων, που στήνουν προανακριτικές για να συκοφαντήσουν και να πετάξουν λάσπη στους πολιτικούς τους αντιπάλους, ξέροντας ακόμα και οι ίδιοι ότι τα επιχειρήματά τους είναι σαθρά, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν, όσο διαρκούν αυτές οι διαδικασίες, την κυριαρχία που έχουν πάνω στα ΜΜΕ. Και φυσικά, ο Πρωθυπουργός ήταν και αυτός για μία ακόμα φορά απών, δηλαδή για μία ακόμα φορά φυγομάχησε.

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε κάποια αμείλικτα ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό, για τα οποία ο ελληνικός λαός πρωτίστως περιμένει άμεσα μία απάντηση.

Πρώτον, ισχύει ή όχι ότι ο Πρωθυπουργός υποβάλει εδώ και τέσσερα χρόνια ψευδές πόθεν έσχες σχετικά με μετοχές που διατηρούσε η σύζυγός του σε off-shore εταιρεία;

Και δεύτερον, γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, όπως κάνουν οι Αρχές σε κάθε, μα κάθε αντίστοιχη περίπτωση, τα στοιχεία και η φωτογραφία των εμπλεκομένων στην υπόθεση της 18χρονης στην Ηλιούπολη; Είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της ΝΔ ή όχι; Ποιοι και γιατί τον προστατεύουν;

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σιωπή τους ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ παραδέχονται την ενοχή τους και ήδη βρίσκονται στο εδώλιο της συνείδησης του ελληνικού λαού.