Ο καιρός της Τετάρτης

Για την Τετάρτη, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί,  έως 6 μποφόρ, δε στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει, στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 36, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η μέγιστη τιμής της).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φθάσει, στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!