Νέο όχημα πολυεργαλείο απέκτησε ο δήμος Φαρσάλων

Ένα όχημα που έρχεται να… λύσει τα χέρια σε μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων απέκτησε ο δήμος Φαρσάλων.

Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου κ. Μάκη Εσκίογλου, των αντιδημάρχων κ.κ. Σταύρου Κουκουλιού και Δημήτρη Γούσια, καθώς και του προϊσταμένου του τμήματος Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου, Μισθοδοσίας και Προμηθειών του δήμου κ. Σωκράτη Αλειφτήρα.

Το νέο αυτό όχημα μπορεί να λειτουργήσει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, είναι τετρακίνητο και με την τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί από… εκχιονισμό σε πάσης διάστασης δρόμο ή υπαίθριο χώρο, μέχρι αποψίλωση χόρτων στις άκρες του οδικού δικτύου, κόψιμο κλαδιών με τη χρήση τηλεσκοπικού μηχανισμού, αλλά και… επισκευή λακκούβων στο οδόστρωμα χωρίς την ανάγκη άλλου μηχανήματος!

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε πως «από σήμερα ο δήμος Φαρσάλων έχει στη διάθεσή του ένα πραγματικά εντυπωσιακό όχημα – πολυεργαλείο, το οποίο θα μας δώσει σημαντική βοήθεια στη διαρκή μας προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Από τον εκχιονισμό ακόμη και σε «δύσκολα» μέρη λόγω στενότητας, μέχρι τον καθαρισμό δρόμων από τη βλάστηση, στην συνδρομή την υπηρεσία Πρασίνου αλλά και την επισκευή του οδοστρώματος, αφού μπορεί να κλείσει ακόμη και λακκούβες χωρίς να χρειαστεί άλλο μηχάνημα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι μπορείς να κάνεις σήμερα έχοντας στο πλευρό σου την τεχνολογία. Στο προσεχές διάστημα θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αποκτήσουμε το σύνολο του παρελκόμενου εξοπλισμού. Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση, ευελπιστώντας πως θα συνεχίσουμε να πλαισιώνουμε το δημοτικό στόλο και με άλλα απαραίτητα και αξιόλογα μηχανήματα». Η προμήθεια του οχήματος έγινε μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με κόστος 149.000 ευρώ.