Κεφτεδάκια σουβλάκι με σάλτσα γιαούρτι

Φτιάξτε και απολαύστε διαφορετικά σουβλάκια με αρνίσιο κιμά.

Υλικά

800 γρ. κιμά αρνίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 παξιμάδι μουλιασμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
1/4 σκελίδας σκόρδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

BHMATA

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Κάνουμε τον κιμά μια μπάλα και τον αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις από τα διάφορα μυρωδικά.

Πλάθουμε το μείγμα σε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια, τα περνάμε σε σουβλάκια και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας ώστε να πάρουν πιο πλατύ σχήμα.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριά. Τα συνοδεύουμε με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

Βρείτε περισσότερες ανάλογες συνταγές στην σελίδα pasmageirevontas.gr