Ο καιρός της Δευτέρας

Για σήμερα Δευτέρα, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα δυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου τους 32 με 34 και στις Κυκλάδες τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε στα ορεινά τις απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 12 Ιουλίου

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου τους 32 με 33 και στις Κυκλάδες τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου