Ο καιρός της Πέμπτης

Για την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και από το μεσημέρι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, πιθανώς στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Θράκη, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα, μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται να αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες Νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία τους 36 με 38 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου ο υδράργυρος θα δείξει έως τους 33 με 34 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.