Ανεβαίνει το θερμόμετρο την Τετάρτη

Την Τετάρτη γενικά αίθριος θαν είναι καιρός. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Σητν Αττική, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν πό βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρι, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν εταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη στη Θράκη και την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά τους 39 βαθμούς,
στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 35, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.