Κέλλας: «Εμβολιασμός = Ελευθερία»

Θέματα επικαιρότητας σχολίασε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος του Δημήτρη Μαρέδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA, στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, σημείωσε πως επί 2 χρόνια ο Πρωθυπουργός και η Ελληνική Κυβέρνηση δίνουν νικηφόρες μάχες για την ανάκαμψη και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της οικονομίας, όπως αποτυπώνεται στα σχεδόν μηδενικά επιτόκια δανεισμού και στην εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5-4% ετησίως και σε σταθερή βάση για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμβολή των 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης στην αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας και στη συνολική κινητοποίηση κεφαλαίων ύψους 60 δις ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η υγειονομική ασφάλεια συνιστά θεμελιώδη προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα των αρνητών του εμβολιασμού και τις επιπτώσεις του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της να πείσει τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κλοιός θα σφίγγει για τους αντιεμβολιαστές και τις ακραίες φωνές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη συγκυρία. Ειδικότερα, εξήγησε ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση, για να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να αποτραπεί ένα νέο κύμα πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορονοϊού εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και οι αντοχές της οικονομίας για ένα ακόμη «λοκντάουν» είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ χαρακτήρισε καθήκον των πολιτικών δυνάμεων, των αυτοδιοικητικών αρχών, της Εκκλησίαςτης Ελλάδος, της Κοινωνίας των Πολιτών και των επιχειρηματιώννα συστρατευτούν στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού,προκειμένου έτσι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού.Υπενθύμισε, δε, ότι ο ίδιος αντιμετώπισε τον covid-19 δύο φορές, και ως ασθενής και ως θεράπων ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ζητώντας από τους σκεπτικιστές να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να εμβολιαστούν, δεδομένου ότι το 99% των ασθενών, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή καταλήγουν, είναι ανεμβολίαστοι. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα λάβει εξειδικευμένα μέτρα για όσους υγειονομικούς αρνούνται να εμβολιαστούν, απάντησε ότι, εφόσον πρόκειται για υπηρετούντες στην «πρώτη γραμμή», είναι πιθανή η μετακίνησή τους σε θέσεις όπου δεν θα έχουν άμεση επαφή με ασθενείς.

Τέλος, ο κ. Κέλλας μίλησε για την περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στη Λάρισα, την οποία συνόδευσε στις επισκέψεις της στην πόλη και στην περιφέρεια του Νομού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του Λαογραφικού Μουσείου, στην πρόοδο των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου και του Μπεζεστενίου, στην εκτέλεση επειγουσών εργασιών συντήρησης των αγιογραφιών των ναών που επλήγησαν από τους σεισμούς και στην υλοποίηση των σχεδίωναποκατάστασής τους.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/FFWlsq_xdKo