Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή

Για την Κυριακή ο καιρός σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, το μεσημέρι πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα οι ελάχιστες θερμοκρασίες).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα νότια, 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και από το απόγευμα στα δυτικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.