Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρσάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων» προϋπολογισμού 759.500 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκσυγχρονίζει, μέσα από το ολοκληρωμένο  πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων, ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020αναβαθμίζουμε τις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Φαρσάλων και αποδίδουμε στους  μαθητές και στους καθηγητές τους ένα σύγχρονο χώρο μάθησης με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι υποδομές εκπαίδευσης είναι έργα με προστιθέμενη αξία που αφήνουν πίσω τους μέλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις

Το  υφιστάμενο σχολικό κτίριο,  Ενεργειακής Κατηγορίας Η, πρόκειται να αναβαθμιστεί σε  Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Το έργο περιλαμβάνει:θερμομόνωση κελύφους,  αντικατάσταση κουφωμάτων, παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης και τοποθέτηση φωτιστικών LED. Με την ολοκλήρωσή του επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας καιμείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης, αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, ηποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.