Καιρός – Καύσωνας: έως 43 βαθμούς την Πέμπτη

Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός την Πέμπτη.

Η μέγιστη θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 με 43 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τους 39 με 41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική και νότια χώρα θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από νωρίς το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 40-41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και το βράδυ βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 37-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: η ελάχιστη θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες δυτικών διευθύνσεων, 3  με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου (σημ: η ελάχιστη θερμοκρασία στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ, από νωρίς το απόγευμα δυτικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 42-43 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί στα βόρεια, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, στη Θράκη, στην ανατολική και στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί στα βορειοανατολικά, 4 με 5 μποφόρ και στις υπολοιπες περιοχές δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι οι 35 με 37 βαθμοί Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 38 με 40, στα νησιά του Ιονίου 32, στα νησιά του Αιγαίου 34 βαθμοί Κελσίου αλλά στην Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.