Μαθήματα μουσικής στο διαδίκτυο από τον Κώστα Χριστοδούλου

Μία σειρά μαθημάτων μουσικής πάνω σε διάφορα θέματα έχει φτιάξει την τελευταία χρονιά ο Κώστας Χριστοδούλου.

Παρατηρώντας τη ραγδαία αλλαγή της καθημερινότητας μας λόγω της πανδημίας, έχει φτιάξει μαθήματα για αυτούς που επιθυμούν να μάθουν ή να συνεχίσουν να μαθαίνουν μουσική. Τα θέματα που έχει φτιάξει μέχρι τώρα είναι βγαλμένα από την διδασκαλική του εμπειρία πολλών ετών κι έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να δώσουν λύσεις σε μαθητές μουσικής που επιθυμούν να μην σταματήσουν να μαθαίνουν μουσική.

Τα μαθήματα που έχει δημιουργήσει είναι πάνω από 25 ώρες βίντεο και είναι τα παρακάτω:

  1. Advanced Music Theory for beginners – using a piano or keyboard

Είναι το μάθημα της θεωρίας που ταλαιπωρεί πολλούς από τους μαθητές των ωδείων. Εδω σε μια σειρά μαθημάτων 3 ωρών διάρκειας καλύπτεται το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι της θεωρίας της μουσικής και όχι μόνο.

https://www.udemy.com/course/advanced-music-theory-in-practice-using-a-keyboard/?referralCode=1C272343B1CA84E977CB

  1. Ultimate Ear training – Discover what you hear – Aural Development

Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων μπαίνουμε στη λογική του να καταλάβουμε τί είναι αυτό που ακούμε. Το “καλό αυτί” όπως λέμε στη μουσική έχει να κάνει με την ακουστική μνήμη.

Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων μπαίνουμε στη διαδικασία να καταλάβουμε τα μουσικά ακούσματα με τη βοήθεια της λογικής αλλά και της γνώσης της θεωρίας.

https://www.udemy.com/course/ultimate-ear-training-discover-what-you-hear/?referralCode=6A2B86B4FF43C6D4C910

  1. Vocal accompaniment and improvising on piano or keyboard

Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων χρησιμοποιούμε την μουσική ως γλώσσα. Όταν μιλάμε την μητρική μας γλώσσα, μιλάμε “απέξω”, δεν χρειάζεται να διαβάζουμε από κάπου αυτά που λέμε.  Και η μουσική λοιπόν είναι μία γλώσσα, που όμως πολλοί για να την μιλήσουν πρέπει να τη διαβάζουν. Εδώ δίνουμε την λειτουργία της μουσικής ως γλώσσα και μαθαίνουμε να την μιλάμε “απέξω”.

https://www.udemy.com/course/vocal-accompaniment-and-improvising-on-piano-or-keyboard/?referralCode=627D8631E340932FF82A

  1. Make music with free software and sounds

Εδώ είμαστε σε ένα τομέα που έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Το μάθημα απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να φτιάξουν μουσική χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή τους. Εδώ δίνονται οι λύσεις και ο τρόπος να φτιάξει κάποιος μουσική με τον υπολογιστή του χρησιμοποιώντας εντελώς δωρεάν προγράμματα.

https://www.udemy.com/course/make-music-with-free-software-and-sound-libraries/?referralCode=A34AA02DB959C7B85022

  1. Make cinematic music with free software and sounds

Πάμε λίγο πιο εξειδικευμένα τώρα, και αναπτύσσουμε την κινηματογραφική μουσική. Εικόνα και ήχος λοιπόν. Ξεκινάμε από μία μουσική σύνθεση, την επενδύουμε με εικόνα, και στο τέλος φτιάχνουμε μια ενορχηστρωμένη μουσική με μία μεγάλη ορχήστρα. Και όλα αυτά γίνονται με εντελώς δωρεάν προγράμματα και ήχους.

https://www.udemy.com/course/make-cinematic-music-with-video-with-free-software/?referralCode=7A6802D13F991295AC55

  1. Ultimate Cinematic Music

Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων που αφορά και πάλι την κινηματογραφική μουσική ακολουθούμε μία μεγάλη πορεία. Ξεκινάμε από ένα σενάριο, βρίσκουμε στο διαδίκτυο εικόνες και βίντεο που θα επενδύσουμε την ιστορία μας, χωρίζουμε σε σκηνές το σενάριο και φτιάχνουμε τα βίντεο κλιπ των σκηνών χρησιμοποιώντας δωρεάν εφαρμογές. Συνδέουμε τις σκηνές σε ένα βίντεο διάρκειας περίπου 6.5 λεπτών. Μετά πηγαίνουμε στο Cubase το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα για τη δημιουργία μουσικής και σταδιακά συνθέτουμε και ενορχηστρώνουμε την μουσική για το βίντεο που έχουμε φτιάξει.

https://www.udemy.com/course/ultimate-cinematic-music/?referralCode=487EDD66222B14FA817A