Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Οικονόμου

Τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου επισκέφθηκε ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Ιωάννης Οικονόμου πριν την εκδήλωση, ενημέρωσης και διαβούλευσης εν όψει και της νέας ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο υφυπουργός συζήτησε αρχικά με τον πρόεδρο Γιάννη Κουκούτση και τα μέλη του Συνεταιρισμού  θέματα που αφορούν στην ευημερία και εξέλιξη των συνεταιριστικών οργανώσεων και κατέθεσε  την πρόθεση της κυβέρνησης να παρέχει κίνητρα ώστε οι Συνεταιρισμοί να προσελκύσουν περισσότερα μέλη και να ενισχυθεί ο ρόλος τους στις τοπικές αγροτικές κοινωνίες.

Ο κος Οικονόμου ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του σκόρδου Πλατυκάμπου στις αγορές και ήταν ο πρώτος στον οποίο παραδόθηκε το ολοκαίνουργιο νέο εμπορικό σήμα της ντόπιας ποικιλίας που φέρει την ονομασία «eNtopio Garlic Platikampou». Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού τόνισε τα εξαιρετικά αποτελέσματα που λαμβάνει από το εργαστήριο FoodOxys του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη διατροφική αξία του προϊόντος καθώς και την υπεροχή του έναντι άλλων εγχώριων και ξένων ποικιλιών σκόρδου.


Κλείνοντας τη συνάντηση ο υφυπουργός εξέφρασε  την πρόθεση του Υπουργείου να βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς και τους Συνεταιρισμούς, αρωγός στην πορεία τους για εξωστρέφεια και ανάδειξη του «αγροτικού πλούτου» της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ο οποίος πιστοποίησε τις ιδιαίτερα σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου για την προώθηση του σκόρδου στις παγκόσμιες αγορές.