Κόκκαλης με Βούτση: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δημιουργείται από τις κυβερνητικές πολιτικές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει και πρέπει να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δημιουργείται με αφορμή τις κυβερνητικές επιλογές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε επ’ αφορμή της επίσκεψης στη Λάρισα, του βουλευτή της Α’ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ και πρώην προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης ανέφερε τα εξής: «Δημιουργείται μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εξ’ αφορμής των επιλογών της κυβέρνησης. Οι βασικές επιλογές της κυβέρνησης όπως το πτωχευτικό δίκαιο, το εργασιακό, το ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο για την παιδεία, προκαλούν τέτοια χτυπήματα στην κοινωνία, ώστε εξ’ αντανακλάσεως να δημιουργείται μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτή την κοινωνική πλειοψηφία, οφείλει και πρέπει να την εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο χρόνια πριν, στις 17 Ιουλίου ο κ. Βρούτσης με τον κ. Μητσοτάκη επισκεπτόμενοι το υπουργείο Εργασίας είπαν επί λέξει ότι με ένα «κλικ» θα βγαίνουν οι εκκρεμείς συντάξεις. Αυτό το «κλικ» διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια. Όταν ήρθε ο κ. Χατζηδάκης είπε «αναλαμβάνω τις εκκρεμείς συντάξεις σα να είναι μία καινούρια ΔΕΗ». Ουσιαστικά έριξε τις ευθύνες στον προκάτοχο. Αυτή η κυβέρνηση επικοινωνιακά παίρνει άριστα, έχει την ικανότητα να παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο. Η πραγματικότητα όμως τη διαψεύδει και οι πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων την εμπιστεύθηκαν, θα της γυρίσουν την πλάτη.

Αυτή η κυβέρνηση βγήκε ως υπερασπιστής της μεσαίας τάξης και με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών έχουμε αυξήσεις σε 17 φόρους και μειώσεις σε 3 κοινωνικά επιδόματα και απώλεια 2 συγκεκριμένων απαλλαγών. Όλα αυτά οι πολίτες τα βλέπουν».