Μονή Πετράκη – Επίθεση με βιτριόλι: σε Μονάδα Εγκαυμάτων οι Μητροπολίτες

Οι Μητροπολίτες που μετέχουν στο Συνοδικό Δικαστήριο, ήτοι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας και Ζακύνθου δέχθηκαν την επίθεση με βιτριόλι από ιερέα, την καθαίρεση του οποίου αφορούσε η συνεδρίαση τους, στην Μονή Πετράκη.

Αρχικώς οι Μητροπολίτες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Λαϊκό», ωστόσο τέσσερις εξα αυτών αποφασίστηκε να διακομιστούν στο ΚΑΤ για να νοσηλευθούν στην Μονάδα Εγκαυμάτων.

Η επίθεση με βιτριόλι εναντίον των Μητροπολιτών έγινε στην Μονή Πετράκη, στο Κολωνάκι το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι έξι Μητροπολίτες δέχθηκαν το καυστικό υγρό στο σώμα τους και αμέσως διακομίστηκαν στο «Λαϊκό».

Το που πραγματοποίησε την επίθεση είναι, κατά πληροφορίες, ιερέας της Μητρόπολης Βεροίας για τον οποίο συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο και η επίθεση έγινε λόγω της απόφασης να καθαιρεθεί και να μην μπορεί πλέον να φέρει το σχήμα.

Ο δράστης βρέθηκε στον δεύτερο όροφο της Μονής Πετράκη, όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο και έριξε το καυστικό υγρό προς τους παριστάμενους.

Η σύλληψη του ατόμου πραγματοποιήθηκε από τον φρουρό ασφαλείας της Μονής με την συνδρομή ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι έσπευσαν πρώτοι στο σημείο.

Ο φρουρός ασφαλείας έχει και αυτός τραυματιστεί από το καυστικό υγρό και έχει μεταφερθεί επίσης στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκαύματα φέρουν και δύο ιερείς που βρίσκονταν στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ουδείς εκ των τραυματιών διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Απο την πρώτη στιγμή, κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ, ενώ στο νοσοκομείο έσπευσε και ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: ant1news.gr