Καιρός: καύσωνας, σκόνη και μπόρες την Τετάρτη

Που και πότε θα βρέξει. Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Τετάρτη προβλέπεται, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2-3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, όμως στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά και στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά 39 με 40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Πέμπτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.