Καιρός: ζέστη, συννεφιές και μπόρες την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και τα νότια, 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2-3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ε πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά και στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες διευθύνσεις, 4 μποφόρ.Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια, τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.