Φαρσαλινή «την πάτησε» από υποτιθέμενη εταιρεία στο Λονδίνο

Θύμα απάτης μιας χρηματιστηριακής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο έπεσε μία Φαρσαλινή, καθώς την έπεισαν να επενδύσει 2.000 ευρώ σε κρυπτονομίσματα Bitcoin, όπου τελικά διαπίστωσε μετά από καιρό…ότι πρόκειται για απάτη.

Παρόλο που ο τομέας των κρυπτονομισμάτων είναι πρόσφορος για επενδύσεις, εξίσου συχνό είναι το τελευταίο διάστημα και το φαινόμενο να εμφανίζονται ιστοσελίδες με σκοπό την απάτη με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Η απουσία κανονισμών και την έλλειψη κατανόησης της τεχνολογίας δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για απατεώνες που στοχεύουν να δημιουργήσουν απάτες με κρυπτονομίσματα και να αποσπάσουν χρήματα από επίδοξους επενδυτές.

Συγκεκριμένα θύμα απάτης έπεσε μία Φαρσαλινή από εκπρόσωπο χρηματιστηριακής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο και με το πρόσχημα άμεσης απόδοσης κεφαλαίου σε κρυπτονόμισματα (Bitcoin), την έπεισε να καταθέσει το ποσό των 2.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού ως επένδυση.

Το θύμα παρακολουθούσε την πορεία των υποτιθέμενων κερδών από πλατφόρμα που της είχε δοθεί, μέσω εφαρμογής και τις αποδόσεις των κεφαλαίων που κατείχε για αρκετούς μήνες, ώσπου μια μέρα προσπάθησε να συνδεθεί, μάταια όμως, καθώς κεφάλαιο και επενδυτές είχαν κάνει φτερά.

Η παθούσα απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν, όπου έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τον εντοπισμό τους.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία