Έρχεται καύσωνας από την Τρίτη – Μέχρι και 42°C η θερμοκρασία!

Μπορεί ο Ιούνιος να μπήκε με βροχές και ο καιρός να είναι ασταθής μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όμως από την Τρίτη ο καιρός αλλάζει και έρχεται μεγάλος καύσωνας.

Στα Φάρσαλα και γενικότερα στην Θεσσαλία η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 42°C.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από την Τρίτη 22/6 και έπειτα και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/6, θα επισκεφτούν τη χώρα μας πάρα πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής. Θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Μεσογείου και θα φτάσουν γρήγορα και στην Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλλιάνος μέσω ανάρτησής του στο Facebook, αυτός ο καύσωνας, που ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετά, θα συνοδεύεται από τρία σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Θα έχει μεγάλη διάρκεια. Τουλάχιστον 6-7 ημέρες και με τάση να κρατήσει και και ακόμη παραπάνω. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αυτό το σενάριο. Θα ξεκινήσει από την Τρίτη με λίγο πιο ήπιες θερμοκρασίες (37-38°C και τοπικά και λίγο παραπάνω) αλλά από την Τετάρτη και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ παραπάνω.
  • Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42°C και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C σε περιοχές που θα είναι ευνοϊκός ο άνεμος.
  • Θα υπάρχει κατά διαστήματα και σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!