Ζήτησαν την απόσυρση του εργατικού νομοσχεδίου

“Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην περάσει”,  ήταν το σύνθημα που δέσποζε στην απεργιακή συγκέντρωση χθες στην πλατεία δημαρχείου στα Φάρσαλα, που διοργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων κ. Απόστολος Αναγνώστου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: Η απεργία της 10ης Ιούνη κατέγραψε μεγάλη συμμετοχή, απεργία η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 10 ετών. Εκφράστηκε παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση, το εργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ότι είναι για τα σκουπίδια, ότι δεν διορθώνεται, ότι δεν βελτιώνεται και ότι χρειάζεται να το αποσύρουν τώρα.

Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος ή εργαζόμενη σε όλη τη χώρα που να μην αντιλαμβάνεται,ότι αυτό που φέρνει η κυβέρνηση, θα είναι ένας πραγματικός όλεθρος για τη ζωή τους. Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής που κρυβόταν η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ,  καθώς είδανε ύστερα από την ελπιδοφόρα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της 10ης Ιούνη, τι πρότεινε η ΓΣΕΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρότεινε να λήξει η απεργιακή κινητοποίηση και να πάνε για δουλειά μοιρολογώντας πάνω στην “ταφόπλακα” των εργασιακών δικαιωμάτων και πριν δύο μέρες μιλούσαν για αγωνιστική κλιμάκωση. Εμείς οι εργαζόμενοι θα πούμε την τελευταία κουβέντα παραμερίζοντας τους εργατοπατέρες που παριστάνουν την ηγεσία των εργαζομένων. Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην πάλη που απαιτείται για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο κίνημα και να ενισχυθούν παντού οι πραγματικές εργατικές ταξικές δυνάμεις. Οι θλιβερές εικόνες της συζήτησης τούτες τις  ημέρας στην Επιτροπή της Βουλής, επιβεβαιώνουν ότι το νομοσχέδιο φτιάχτηκε για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Πάνω από τα 3/5 των φορέων που καλέστηκαν για να τοποθετηθούν ήταν εργοδοτικοί φορείς που τους έχει ανοίξει η όρεξη. Παρόλα αυτά η απόρριψη του νομοσχεδίου από τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι καθολική.

Έχουμε την υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές απεργοί, το 8ωρο, τα δικαιώματα να τα παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας, δεν πρέπει να γυρίσουμε στον προηγούμενο αιώνα.

Χαιρετισμό στήριξης στην απεργιακή κινητοποίηση έδωσε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδων (ΟΓΕ). Με την παρουσία τους στήριξαν την κινητοποίηση ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων Κέντρων Υγείας Γ. Μπρισίμης, ο αγροτικός σύλλογος Πολυνερίου, εκπρόσωποι των σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος επαρχίας Φαρσάλων, απέστειλε ψήφισμα συμπαράστασης.

 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Οι έμποροι της πόλης μας συμπαραστεκόμαστε σήμερα και συμμετέχουμε αλληλέγγυοι στους αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων όλης της χώρας.

Στηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους γιατί πιστεύουμε ότι υπερασπιζόμαστε με αυτό τον τρόπο και το δικό μας δικαίωμα να μπορούμε να έχουμε ανοιχτό το μαγαζί μας και την επόμενη μέρα.

Παράλληλα ζητούν: Να σταματήσει η φοροληστρική επιδρομή. Νέο, δίκαιο για τους πολλούς, φορολογικό Σύστημα, κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική, με δωρεάν σύγχρονη υγεία για όλους, πάγωμα των χρεών και διαγραφή των τοκογλυφικών προσαυξήσεων και πραγματικές ρυθμίσεις χρεών, με ρεαλιστικές προϋποθέσεις, προς όφελος των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων”.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!