Ε. Λιακούλη: «Προηγούνται τα συμφέρονται και ακολουθούν οι Άνθρωποι, στο νέο εργασιακό»

«Επί δυο χρόνια που κυβερνάτε, ούτε μεταρρυθμιστικό είναι το έργο σας – όπως νομίζετε – ούτε τομές κάνετε, ούτε τη διεθνή θέση της χώρας ενισχύσατε, ούτε ‘’ανάπτυξη’’ φέρατε, παρότι άλλα υποσχόσασταν πριν εκλεγείτε» τόνισε εισαγωγικά η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη στην Ολομέλεια της Βουλής,τοποθετούμενη στην εργασιακή αντι-μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ, με επισπεύδοντα Υπουργό τον κ. Κ. Χατζηδάκη.

«Ένας Υπουργός, που θυμίζω πως απολύτως συμβολικά διατελεί και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αφού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ‘’έσωσε το περιβάλλον’’ άλλαξε πόστο, προκειμένου να ‘’φτιάξει’’ και τοπλαίσιο της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.»…» υπογράμμισε η βουλευτής Λάρισας, συμπληρώνοντας όμως πως: «ο κ. Χατζηδάκης κατάφερε κάτι σπουδαίο. Κατάφερε με τη νομοθετική του πρόταση, να ενώσει όλη την Αντιπολίτευση, σε μια ενιαία φωνή, η οποία ενώνεται με τη φωνή των‘’πολλών’’, που δίκαια διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή, βροντοφωνάζοντας όλοι μαζί ένα μεγάλο, ηχηρό ΟΧΙ στο εργασιακό νομοσχέδιό της κυβέρνησης».

«Αλλά και πως να πεις ΝΑΙ σε ένα νομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα; Πως να πεις ΝΑΙ σε καταστροφικές ρυθμίσεις για τη ζωή και τις αμοιβές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα; Πως να πεις ΝΑΙ στην πρωτοφανή ‘’ιδέα’’ πληρωμής πραγματικής εργασίας με ρεπό; Πως να πεις ΝΑΙ στην κακώς εννοούμενη εργασιακή ευελιξία; Πως να πεις ΝΑΙ στην αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων; Πως να πεις ΝΑΙ στον περιορισμό του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι και της απεργίας; Πως να πεις ΝΑΙ στην ψευδεπίγραφη μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, χωρίς τα εχέγγυα που διέπουν τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών; Πως να πεις ΝΑΙ στη μετατροπή των εργαζομένων σε  σύγχρονους δουλοπάροικους, σε ‘’εργάτες μπανάνας’’ που διαπραγματεύονται την εργασία και την αμοιβή τους, απέναντι στην ξένη πολυεθνική εταιρία – αφεντικό τους; Πως να πεις ΝΑΙ στη μετατροπή της χώρας σε ‘’Δημοκρατία της Μπανάνας’’;», αναρωτήθηκε η Ευαγγελία Λιακούλη από το βήμα της Ολομέλειας.

Η βουλευτής παράλληλα υπενθύμισε πως η φωτογραφία της τούρτας των σχετικά πρόσφατων γενεθλίων του Υπουργού που έγινε viralδιαδίκτυο, με τον ίδιο να απεικονίζεται ως «σούπερμαν» κάτω από το κοστούμι του πολιτικού μαζί με το σήμα της ΔΕΗ, του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής, είναι ενδεικτική των ιδεοληψιών που διακατέχουν την Κυβέρνηση: «Τί να πρωτο-θυμηθείς από τις υποτιθέμενα ‘’επιτυχημένες’’ ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ που είτε έγιναν, είτε δρομολογήθηκαν επί των ημερών του κ. Χατζηδάκη. Τη μετατροπή ενός κρατικού μονοπωλίου σε ιδιωτικό, όπως έγινε με την Ολυμπιακή; Το φιάσκο του ΟΣΕ που με την χαριστική βολή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πωλήθηκε τελικά έναντι ‘’πινακίου φακής’’; Τον ‘’δονκιχωτικό’’ πόλεμο που εξαπέλυσε στη ΔΕΗ γιατί νόμιζε πως έβλεπε τις ‘’οπισθοφυλακές’’ της Σοβιετικής Ένωσης, όπως ο ίδιος έλεγε σε συνεντεύξεις του;».

«Αλλά αν τα ιδεώδη σου είναι ξεπερασμένα, δονκιχωτικοί κι ανύπαρκτοι ‘’ανεμόμυλοι’’ θα είναι και οι εχθροί σου. Ποιος άλλωστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα πιστεύει σήμερα ότι έχουμε ‘’Σοβιετία’’; Και ησημερινή Κυβέρνηση είναι σεσημασμένη νοσταλγός ιδεολογιών και προτύπων οικονομικής οργάνωσης των τελών του προηγούμενου αιώνα,  του 20ου. Είναι θιασώτης των ‘’Ρηγκανόμικς’’ και του Θατσερισμού, που σήμερα ως ιδεολογία είναι ξεκάθαρα passé. Πόσο μάλλον passé είναι τα καθ’ ημάς βαλκανικά κακέκτυπά τους», κατέληξε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.

Ακολουθεί το video της τοποθέτησης: