Τίμησαν την μεγάλη προσφορά του αιμοδότη στα Φάρσαλα

“Δώστε αίμα και κάντε τον παλμό του κόσμου να χτυπάει” με αυτό το μήνυμα ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων, διοργάνωσε αιμοδοσία χθες, προς τιμήν της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη, στο χώρο του ΚΑΠΗ Φαρσάλων.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση Φαρσαλινών, που από πολύ νωρίς, έσπευσαν να δώσουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους και να προσφέρουν αίμα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη και το χρειάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας του Κορονοϊού. Αξίζει να αναφερθεί ότι συγκεντρώθηκαν 74 μονάδες αίματος, οι οποίες θα προωθηθούν στο Γ.Ν. Λάρισας για τις ανάγκες της αιμοδοσίας.

Τον χώρο της αιμοδοσίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Νίκος Γκατζόγιας, όπου συνομίλησε με τα μέλη του Συλλόγου αλλά και αιμοδότες.

Στα πλαίσια του εορτασμού για την παγκόσμια ημέρα αιμοδότη, ο αιμοδοτικός σύλλογος Φαρσάλων έκανε αρτοκλασία υπέρ υγείας των αιμοδοτών, ανήμερα της εορτής του Αγίου Λουκά, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.


Η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη εορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερα σημεία του κόσμου με καμπάνιες και προγράμματα για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, προκειμένου να δώσουν το αίμα τους και να σώσουν ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!