Βαγενά: «Ο κακοπληρωτής πρωθυπουργός»   

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα χρεοκοπημένο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Παρασκευή από το περιστύλιο της Βουλής, λίγο αφού ο Πρόεδρος της Βουλής του στέρησε τον λόγο όταν θέλησε να μιλήσει για τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ και τη μεθοδική απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή. 

Το κόμμα της ΝΔ, από 200 περίπου εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσε το 2016, έφτασε επί αρχηγίας Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει σήμερα χρέη προς τις τράπεζες ύψους 340 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, μία επιχείρηση, για παράδειγμα, που χρωστάει 50 χιλιάδες ευρώ, δεν μπορεί να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και κατάσχεται η περιουσία της. Κι αυτό γιατί ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που νομοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ, μπορεί να ισχύει για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αλλά όχι για την ίδια τη ΝΔ. Το κόμμα της ΝΔ όχι μόνο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αλλά ως κόμμα συνεχίζει να παίρνει και την κρατική χρηματοδότηση, η οποία πάει κατευθείαν στην τσέπη του, αφού δεν έχει καν την υποχρέωση να καταβάλλει έστω κάποιο μέρος αυτής για την αποπληρωμή των χρεών του. Πτωχευτικός, λοιπόν, μόνο για τα χρέη των άλλων. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία ξεκάθαρη πρόταση, να καταβάλλουν τα υπερχρεωμένα κόμματα το 75% της κρατικής χρηματοδότησης και οι βουλευτές το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν – δημόσιο χρήμα – προκειμένου να αποπληρώνουν τα χρέη. Γιατί, όπως είπε, τίθεται σοβαρό θέμα Δημοκρατίας όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες που τις έχουν πληρώσει με αίμα οι Έλληνες φορολογούμενοι και δεν έχει καμία επίπτωση από αυτό και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα. «Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο μία ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν στην υγειά των κορόιδων». Φτάνει πια με τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ. Όχι άλλη αριστεία πια, ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.