Άρση μέτρων: τι αλλάζει από την Δευτέρα

Νέο βήμα στην μακρά διαδρομή της επιστροφή στην κανονικότητα κάνει από σήμερα η χώρα, μετά και το πρώτο μεγάλο «στοίχημα», αφού το Σαββατοκύριακο επέστρεψε η μουσική στην εστίαση ενώ επεκτάθηκε και το ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας, καθώς η απαγόρευση των μετακινήσεων ξεκίνησε στις 01:30, απο 00:30 μέχρι την Παρασκευή.

Από το Σάββατο επίσης, αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους. Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..

Από σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Επίσης, απο σήμερα ξεκινά η δια ζώσης λειτουργία των φροντιστηρίων.

Επόμενο  ορόσημο ειναι η 1η Ιουλίου όταν και θα καταργηθεί πλήρως η απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ θα αυξηθεί και το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων από 100 που ισχύει σήμερα στους 300.

Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Την ίδια ώρα “φουντώνει” η συζήτηση για την διαμόρφωση πλαισίου το οποίο θα δίνει περαιτέρω ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένων έναντι όσων διστάζουν να συμμετάσχον στην εμβολιαστική διαδικασία.

Πηγή: ant1news.gr