Ε. Λιακούλη στους υποψήφιους των Πανελληνίων : «Είστε τα αστέρια μας , μαζί κι ο ουρανός μας..»

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Λίγες μόνο ώρες χωρίζουν τους ‘’πολίτες της επόμενης ημέρας’’, από την πρώτη σοβαρή και μεγάλη πρόκληση, αυτή των Πανελληνίων εξετάσεων.

Ολοκληρώνεται έτσι ένας κύκλος, αυτός των παιδικών και εφηβικώντους χρόνων.

Ένας τρυφερός αλλά και δημιουργικός κύκλος, μέσα στον οποίο οι μαθητές κι οι μαθήτριες – τα παιδιά μας -κατέβαλλαν κόπους και θυσίες, έκαναν όνειρα, δοκίμασαν λύπες μα και χαρές, που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή.

Αναπόφευκτα όμως, όλα αυτά, ήταν τα απαραίτητα «σκαλοπάτια» για την πρώτη φάση ωρίμανσή τους.

Η συμμετοχή – και μόνο – των παιδιών μας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αποτελεί ένα μεγάλο κατόρθωμα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

«Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει/ να ‘σαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος./ Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι/ τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα» έγραψε ο μεγάλος Καβάφης.

Μόνο περηφάνια λοιπόν, νιώθουμε για τα παιδιά μας, για τους «μικρούς» αγώνες που έδωσαν μέχρι εχθές, για το «μεγάλο αγώνα» που ξεκινά τώρα.

Κι είναι όντως κατόρθωμα, καθώς η προσπάθεια των παιδιών πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Μια διετής εντατική προετοιμασία μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα, δίχως τη ζωντάνια του σχολικού περιβάλλοντος, δίχως την στήριξη που προσφέρουν οι φίλοι κι οι συμμαθητές, δίχως τη δια ζώσης φροντίδα των καθηγητών.

Οι δύσκολοι καιροί όμως, φτιάχνουν τους δυνατούς Ανθρώπους.

Κι αν είναι οι μαθητές να θυμούνται κάτι απ’ όλα αυτά, είναι πως οι Πανελλήνιες είναι μόνο ένας από τους αγώνες που θα κληθούν να δώσουν στο μέλλον, όπως και ότι όλα τώρα ξεκινούν, σε μια Ζωή που είναι περισσότερο «μαραθώνιος», παρά «σπριντ».

Αλλά παιδιά, μη διστάσετε, τώρα είναι η ώρα και η στιγμή, για να διεκδικήσετε τα όνειρά σας με θάρρος και αισιοδοξία.

Είστε τα αστέρια μας , μαζί και ο ουρανός μας . Χωρίς εσάς, Φως δεν υπάρχει και ελπίδα δεν ξημερώνει…

Η σκέψη κι οι ευχές όλων μας, συν Θεώ, είναι μαζί σας!»