Διαμαρτυρήθηκαν για το νέο νομοσχέδιο του Υπ.Εργασίας

Συγκέντρωση πραγματοποίησε προχθές το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Ο Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Απόστολος Αναγνώστου στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει να κουβεντιάσει και να διαπραγματευτεί σε ένα νομοσχέδιο τερατούργημα που είναι μόνο για τα σκουπίδια. Επέκρινε τα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας, που προωθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ και του παράνομου – ψεύτικου ανύπαρκτου Ε.Κ.Φαρσάλων.

Ακόμα ο κ. Αναγνώστου έκανε λόγο ότι πριν από 135 χρόνια καθώς ο αγώνας για το 8ωρο γενικεύονταν, τρομαγμένοι, φοβισμένοι οι καπιταλιστές της τότε εποχής μιλούσαν για “την τρέλα του 8ωρου”. Τότε ήταν η πρώτη και κυριότερη ανάγκη για την εργατική τάξη. Σήμερα, η Κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκει νέα παρέμβαση στον εργάσιμο χρόνο. Όμως οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές, ούτε ρομπότ. Μέσα σε ένα 24ωρο πρέπει να κοιμούνται, να τρέφονται και φυσικά, επειδή μιλάμε για ανθρώπους και να έχουν ελεύθερο χρόνο και για την οικογένεια.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία