Η ΠΕΑΕΑ Φαρσάλων τίμησε τους 40 πατριώτες του “Ορμάν Μαγούλα”

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους, πραγματοποίησε το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) Φαρσάλων, την Κυριακή 6 Ιουνίου, μια εβδομάδα μετά από την εκδήλωση του Δήμου και της Κοινότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χρονικό και την αφήγηση των γεγονότων και ακολούθησε ομιλία από το μέλος της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων κ. Κατερίνας Κατσακιώρη, όπου τονίστηκε μεταξύ άλλων, ο ρόλος του ΚΚΕ στην συντριβή του φασισμού και την απελευθέρωση από τον ξένο κατακτητή.

Στην ομιλία αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, οι αντιθέσεις στις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες και η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που ήταν η αιτία του 2ου παγκοσμίου πολέμου, κάτι που όπως τονίστηκε μπορεί να συμβεί και στις μέρες μας. Έγινε αναφορά στην τεράστια ευθύνη που είχαν μέχρι τώρα όλες οι Κυβερνήσεις, για την εμπλοκή της χώρας μας στα ΑμερικανόΝΑΤΟικά σχέδια. Αναφέρθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς το ΕΣΥ παρέμεινε αθωράκιστο, ενώ αντίθετα ενισχύθηκε η ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία στον τομέα της Υγείας. Αναφορά έγινε και στο νέο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και που περιλαμβάνει το ξεχείλωμα της εργάσιμης μέρας για δουλειά όπου, όσο, και όπως θέλει ο εργοδότης, τσακίζοντας την ζωή των εργαζομένων και οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Κλείνοντας επισημάνθηκε ότι διέξοδος προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων μπορεί να δώσει μόνο η ένταση της πάλης και ότι ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη επίκαιρη και ρεαλιστική λύση σ’ αυτή τη βαρβαρότητα.

Η εκδήλωση έκλεισε με το προσκλητήριο των νεκρών και κατάθεση στεφάνων από τον Γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων κ. Γιάννη Δημακόπουλο και από τον Γραμματέα της ΚΟΒ ΚΕΕ Φαρσάλων κ. Βασίλη Γρίβα.