Γέμισε αφρούς και νεκρά ψάρια ο Καλέτζης στην γέφυρα του Κοσκινά

Με νεκρά ψάρια και αφρούς γέμισε ο ποταμός Καλέτζης, στο ύψος της γέφυρας στο Κοσκινά, στον δρόμο προς Παλαμά, από άγνωστη προς το παρόν αιτία.

Κάτοικοι της περιοχής που διαπίστωσαν την εικόνα, μιλούν για αφρό που μοιάζει να προκλήθηκε από απορρυπαντικό. Εκ πρώτης όψεως το φαινόμενο δείχνει να περιορίζεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Τοπική Κοινότητα που εντοπίστηκε το πρόβλημα, την ύπαρξη του οποίου μας επιβεβαίωσε.

Όπως είπε η πρώτη κίνηση που θα γίνει είναι η λήψη δείγματος νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία πρόκλησης του προβλήματος και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.

Εφόσον υπάρξουν εξελίξεις μέσα στην ημέρα θα ενημερωθείτε εκ νέου από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Θυμίζουμε ότι και στις αρχές Μαΐου είχαμε καταγράψει αντίστοιχο ρεπορτάζ χωρίς ωστόσο παρουσία αφρών όπου η εξήγηση που μας δόθηκε από τη Δ.Α.Ο.Κ. είχε να κάνει με την έλλειψη επαρκούς οξυγόνου στα νερά των ποταμών λόγω της χαμηλής στάθμης τους και πως είναι συνηθισμένο εποχιακό φαινόμενο που δεν σχετίζεται με ρύπανση.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (14:10)

Την προσεχή Δευτέρα 14 Ιουνίου θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του ελέγχου του νερού, για το  πρόβλημα που προκλήθηκε στον Καλέτζη, στην γέφυρα στο Κοσκινά, όπως σας ενημέρωσε από νωρίς το πρωί το KarditsaLive.Net.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα  ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, σημειώνοντας ότι άμεσα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Π.Ε. έσπευσε στην περιοχή και πήρε δείγμα για να το υποβάλει σε εξέταση. Ο κ. Νούσιος που και ο ίδιος έσπευσε στο σημείο, μας είπε ότι πλέον έχει καθαρίσει το κομμάτι του ποταμού που γέμισε με αφρούς και συνοδεύτηκε με την εμφάνιση πολλών νεκρών ψαριών.

Σημειώνουμε πως το θέμα με τα ψάρια δεν ξεπέρασε το θυρόφραγμα που βρίσκεται κοντά στην γέφυρα και δεν είχαμε επέκτασή του σε μετέπειτα σημεία του ποταμού.

Πηγή: karditsalive.net