Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:
Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος  καλούμε τους εργαζόμενους ,τον λαό, και τη νεολαία της περιοχής μας στο Δήμο Φαρσάλων  να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στις πραγματικές αιτίες που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το Περιβάλλον . Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος  από αυτούς που καταστρέφουν με πρόγραμμα και συνειδητά το Περιβάλλον ,όπως είναι η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι περιφερειάρχες ,και Δημοτικές αρχές.
Με υποκριτικές δηλώσεις ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και την βιομηχανική ανάπτυξη, προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο ,το σύστημα που ζούμε που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του Περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας του  κεφαλαίου. Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΝΔ, εν μέσω πανδημίας ,προχώρησε  στην ψήφιση του νόμου  με τίτλο
Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής νομοθεσίας” συνεχίζοντας στον δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το νομοσχέδιο τους τερατούργημα για το Περιβάλλον προωθεί τις μπίζνες ,αδιαφορώντας  για τις συνέπειες στα λαϊκά στρώματα ,στο περιβάλλον ,στα δάση.
  Το νομοσχέδιο τερατούργημα  και “φιλικό” για το περιβάλλον και το λαό μεταξύ άλλων
Δίνει τη δυνατότητα στον πυρήνα των Εθνικών Δρυμών ,τους οποίους αλλάζει όνομα σε Εθνικά Πάρκα ,να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Εξευτελίζει την έννοια της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης με τις εξπρές αδειοδοτήσεις κάθε είδους.
Ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω επέκταση Επενδύσεων  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σπέρνοντας με φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες τα πεδινά και ορεινά.
Αποψιλώνει Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια  από τις αρμοδιότητες που είχαν σχετικά με τη λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Ο ψηφισμένος <<Περιβαλλοντικός>> νόμος θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού. Οι κορόνες και τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ  και της Δημοτικής αρχής του Δήμου μας για την προστασία της δημόσιας υγειάς είναι υποκριτικές ,σε μία σειρά όπως η Ενέργεια ,οι προστατευόμενες περιοχές “Natura”,οι δασικοί χάρτες ,είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας. Από τις δηλώσεις των κυβερνήσεων ,περιφερειαρχών ,και Δημάρχων  κατά καιρούς για την προστασία του Περιβάλλοντος κρύβεται ο βασικός στόχος, που είναι να διευρυνθεί ο ζωτικός χώρος του κεφαλαίου για την  κερδοφόρα επένδυση των υπερσυσωρευμένων κερδών του.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ,τα λαϊκά στρώματα ο λαός του Δήμου Φαρσάλων πρέπει να απαιτήσουν.
Κατάργηση όλου  του δασοκτόνου νομικού πλαισίου που έχει οδηγήσει σε αποχαρακτηρισμούς ,καταπατήσεις ,εκχερσώσεις ,και γενικά αλλαγή της χρήσης και του χαρακτήρα των  δασικών οικοσυστημάτων .Καμία  επιχειρηματική δραστηριότητα  στα δασικά οικοσυστήματα.
Φτηνό ,ποιοτικό νερό για το λαό.
΄-Αποκλειστικά κρατική ,ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων.
-Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Να σταματήσει η μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.
Μείωση των δημοτικών τελών.
-Κατάργηση του σημερινού νομοθετικού πλαισίου  για τις ΑΠΕ.
Για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς ,τα παιδιά μας και τις γενιές που θα ακολουθήσουν  είναι να αναζητήσουμε έναν ριζικά διαφορετικά δρόμο ανάπτυξης όπου κριτήριο της  κοινωνικής παραγωγής θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Είναι   ο    δρόμος   της   κοινωνικής   ιδιοκτησίας   ,  του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού  της    παραγωγής, ο  δρόμος της Εργατικής εξουσίας.
Ο κεντρικός σχεδιασμός θα εξασφαλίζει φθηνή και επαρκή Ενέργεια με ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων .Η διαχείριση του νερού θα διασφαλίζει ανάγκες και όχι αμφίβολη ποιότητα νερό-πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό. Θα εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών ,αλλά και την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων ,     βασικός όρος για την προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων του .Για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς , τα παιδιά μας  και  τις  γενιές που θα ακολουθήσουν την προστασία του, οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή.
6-6-2021
ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ