Εσκίογλου για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι μεγάλες αλλαγές προς το καλύτερο έρχονται όταν αλλάζουμε πρώτα εμείς

Δήλωση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον, στο μεγάλο μας σπίτι, όπως συνηθίζω να λέω. Είναι η ημέρα εκείνη που τιμάμε όλα όσα μας δόθηκαν απλόχερα από τη φύση και πολλοί από εμάς τα θεωρούμε δεδομένα. Δεν είναι όμως. Το αρνητικό αποτύπωμα του ανθρώπου στο περιβάλλον γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες ολοένα και περισσότερο εμφανές.

Οι προσπάθειες ευαισθητοποίησης και αποτροπής κάθε είδους δραστηριότητας που βλάπτει τον ίδιο τον πλανήτη, αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Η περιβαλλοντική ευαισθησία αγγίζει πλέον και τα ίδια τα κράτη που συζητούν από κοινού και προσπαθούν να βάλουν κανόνες προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας.

Ως αυτοδιοίκηση επιτελούμε σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς είμαστε ο πλέον κοντινός φορέας σ’ αυτό και στον ίδιο τον άνθρωπο. Το «κλειδί» όμως πάντα σε μία παγκόσμια αλλαγή προς το καλύτερο, είναι να αλλάξουμε ο καθένας από εμάς πρωτίστως τον εαυτό μας και τις συνήθειές μας. Έτσι θα διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις γενιές που θα ακολουθήσουν».