Το 1ο Λύκειο Φαρσάλων τίμησε τους Φιλέλληνες του 1821

Το 1ο Λύκειο Φαρσάλων με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Χρυσούλα Φούφα καθηγήτρια Αγγλικών, διοργάνωσε με επιτυχία έκθεση στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού “Ο Φιλελληνισμός η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδας και στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση” υπό την αιγίδα της εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να εμβαθύνουν οι μαθητές τον τρόπο δράσης των Φιλελλήνων κατά την Επανάσταση του 1821 και να ενημερωθούν για το κίνημα του ρομαντισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους ‘Αγγλους ρομαντικούς λυρικούς ποιητές,  Πέρσι Σέλλεϋ(Percey Shelley) και Λόρδο Βύρων (Lord Bayron), λάτρεις του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος που έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στο κίνημα της εξάπλωσης του Φιλελληνισμού.

Συμμετείχαν μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου με τις παρακάτω δράσεις:

Απαγγελία ποιημάτων, αφηγήσεις κειμένων, σχεδιασμό εικόνων και πορτραίτων για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους Φιλέλληνες.

Στην έκθεση ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν ανά τμήμα όλοι μαθητές του σχολείου καθώς και οι εκπαιδευτικοί και η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και στάλθηκε στην εταιρεία για τον ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (Ε.Ε.Φ.).

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση: